Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
You are here:  Τεχνικές ΛύσειςΛύσεις Virtualization
 
Λύσεις Virtualization
 

Go Virtual...Go Green Ελαχιστοποίηση

     


Virtualize Everything Ελαχιστοποίηση

 

Το οικονομικό περιβάλλον αλλάζει!!

Κάθε εταιρεία προσπαθεί να προσαρμοστεί και να γίνει πιο αποτελεσματική, περιορίζοντας παράλληλα το κόστος σε όλους τους τομείς.

Η μηχανογράφηση αποτελεί μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για κάθε εταιρία αλλά και ένα μεγάλο κέντρο κόστους.

Εάν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί σήμερα έναν αριθμό από servers προκειμένου να διεκπεραιώσει καλύτερα τις εργασίες σας, η Microsoft σε συνεργασία με την Logifer, έχουν τον τρόπο να σας μειώσουν το λειτουργικό σας κόστος έως και πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο!!!

  

       

 

Πως λειτουργεί το Virtualization; Ελαχιστοποίηση

 

Οι εξελίξεις στο χώρο των συστημάτων πληροφορικής είναι αδιάκοπες και ραγδαίες. Η LOGIFER παρακολουθεί και αξιολογεί κάθε τεχνολογία που έρχεται στην αγορά με κριτήρια την λύση υπαρκτών προβλημάτων και την βελτίωση της πληροφοριακής υποδομής των πελατών της. Μια από αυτές είναι η τεχνολογία του Virtualization η οποία εδραιώνεται σταθερά στην αγορά. Με το Virtualization μπορούμε πια να πούμε ότι είμαστε Hardware Independent, δηλαδή δεν εξαρτιόμαστε πια από αυτό. Ο server λοιπόν σαν hardware είναι απλός ο εξυπηρετητής των εικονικών μηχανών ο οποίος τους παρέχει μόνο τα απαραίτητα μέρη για την λειτουργία τους. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί: Έχοντας ένα Server Windows 2008, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ρόλο του Hypervisor. O Hypervisor είναι ένα λογισμικό το οποίο δημιουργεί πολλαπλές εικονικές συσκευές, χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον Hardware. Πάνω σε αυτό το λεπτό στρώμα από software λοιπόν μπορούμε να δημιουργήσουμε εικονικούς servers οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι από το hardware που τους φιλοξενεί, εκμεταλλευόμενοι την πλήρη απόδοση του υπάρχοντος εξοπλισμού.

                                                  

Βλέποντας λοιπόν την ανάλυση του Hypervisor κατανοούμε πως, πάνω από το Hardware του server, υπάρχει το software που αναφέραμε παραπάνω, ο Hypervisor. Η πλήρες ονομασία του είναι Microkernelized Hypervisor λόγω της πρωτότυπης τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, για την εξ ολοκλήρου εγκατάσταση των οδηγών λογισμικού (Drivers) πάνω στο “Parent Partition – Child Partition”. Κάθε ένα VM (Virtual Machine - Εικονικός server) χρησιμοποιεί την τεχνολογία “Defense in Depth” που αποτελεί καινοτομία στην τεχνολογία του Virtualization. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές παρόμοιων συστημάτων χρησιμοποιούν άλλου είδους τεχνολογία (Monolithic Hypervisor) στην οποία οι οδηγοί λογισμικού αλλά και το Virtualization Stack βρίσκονται πάνω στο Hypervisor Layer.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα μέσα από ένα απλό Trojan Horse, Virus, Root kit, να επηρεαστεί όλο το περιβάλλον του Virtualization , από τον εξυπηρετητή (Host) έως και όλα τα εικονικά μηχανήματα (VMs) τα οποία φιλοξενούνται.

Προκειμένου ο “πολυπλέκτης” Hypervisor να επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες (να εργάζεται σχεδόν σε ρόλο Hardware Multiplexer) έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από το hardware. Η σημερινή τεχνολογία των επεξεργαστών προσφέρει τα χαρακτηριστικά αυτά, και συγκεκριμένα οι σειρές επεξεργαστών Intel VT και AMD V οι οποίες προσφέρουν το Virtualization technology και το Data Execution Prevention (Intel XD/ADM NX). Η δύο αυτές τεχνολογίες των επεξεργαστών είναι διαθέσιμες από τις πρώτες γενιές των πολυπύρηνων CPU (Central Processor Unit) και τις οποίες  πρέπει να διαθέτει το σύστημα σας.

Τι μπορώ να κάνω σήμερα για την εταιρία μου; Ελαχιστοποίηση

 

Εάν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί σήμερα έναν αριθμό από servers προκειμένου να διεκπεραιώσει καλύτερα τις εργασίες σας, η Microsoft σε συνεργασία με την Logifer, έχουν τον τρόπο να σας μειώσουν το λειτουργικό σας κόστος έως και πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο!!!

Οι λύσεις που σας προτείνουμε βασίζονται στην αντικατάσταση των φυσικών servers από εικονικούς και βασίζονται στην τεχνολογία του virtualization. Έτσι κερδίζετε σε:

• Μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για τροφοδοσία και ψύξη των μηχανών που δουλεύουν 24 ώρες το    24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο
• Εγκατάσταση νέων servers χωρίς αγορά νέου hardware κάθε φορά που θέλετε να θέσετε σε λειτουργία έναν νέο server για δοκιμές ή παραγωγή
• Κερδίζετε τα έξοδα συντήρησης πολλών μηχανημάτων αφού με το virtualization έχετε μειώσει τον αριθμό τους
• Δεν έχετε έξοδα επανεγκατάστασης των servers σας σε νέο hardware, όταν το υπάρχον παλιώσει
• Σε περίπτωση βλάβης, έχετε επαναλειτουργία των servers σας σε νέο hardware ακόμη και εντός λεπτών, πράγμα αδύνατο όταν βασίζεστε σε φυσικούς servers

Η LOGIFER είναι Gold Certified Partner της Microsoft, έχει πιστοποιημένους τεχνικούς και ειδικούς στο server virtualization, και έχει χρησιμοποιήσει σε πελάτες της τις προτεινόμενες λύσεις της Microsoft, αυτοματοποιώντας την διαχείριση και μειώνοντας δραστικά το κόστος των data centers.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουμε και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας από αντίστοιχες υλοποιήσεις σε μεσαίες και μεγάλες εταιρείες. Η Logifer Ltd παρακολουθώντας από την αρχή της εμφάνισης της την Virtualization τεχνολογία είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις που θα την κάνουν πραγματικότητα για την εταιρία σας με απόλυτη επιτυχία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

 

Δήλωση Προστασίας Δεδομένων | Όροι Χρήσης