Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
You are here:  ΠροϊόνταΛύσεις MicrosoftWindows Server
 
ΛΥΣΕΙΣ MICROSOFT
 

Microsoft Λειτουργικά Συστήματα (Servers) Ελαχιστοποίηση

Windows Server 2008 R2


Εισαγωγή

Τα Windows Server 2008 είναι ένα λειτουργικό σύστημα, εξελιγμένο και σχεδιασμένο για τα δίκτυα και τις εφαρμογές τις επόμενης γενιάς, βελτιστοποιώντας την απόδοση και αξιοπιστία ενός εταιρικού δικτύου.  Με τα νέα  εργαλεία διαχείρισης, τις βελτιώσεις σε θέματα ασφαλείας, αλλά και τις τεχνολογίες virtualization, μειώνεται ο χρόνος και το κόστος διαχείρισης του Datacenter.

Νέα Χαρακτηριστικά

Το νέο λειτουργικό φέρνει πολλά χαρακτηριστικά που βοηθούν τις καθημερινές ανάγκες ενός διαχειριστή  όπως το Powershell για την αυτοματοποίηση καθημερινών λειτουργιών διαχείρισης, το Windows Deployment Services για την ευκολότερη και πιο ασφαλή  εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος στους Η/Υ των χρηστών μέσω δικτύου, το νέο ρόλο του Hyper-V για την δημιουργία και διαχείριση εικονικών Η/Υ αλλά και νέα χαρακτηριστικά όπως:

  • Terminal Services Gateway
  • Terminal Services Web Access
  • RemoteApp
  • Read-Only Domain Controller (RODC)
  • BitLocker

Για την υψηλή διαθεσιμότητα, το νέο λειτουργικό έχει την δυνατόιτητα λειτουργίας σε Failover Cluster και Network Load Balancing.
Η έκδοση Server Core δεν περιλαμβάνει γραφικό περιβάλλον και αποτελείται μόνο από τα απαραίτητα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και μειώνοντας το μέγεθος τις εγκατάστασης.
Με την χρήση του Hyper-V που βασίζεται στην τεχνολογία επόμενης γενιάς virtualization, δίνετε η δυνατότητα δημιουργίας πολλών εικονικών servers σε έναν φυσικό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος αγοράς φυσικών servers και διευκολύνει την διαχείρισή τους. Με τα Terminal Services Gateway και Terminal Services Remote App επιτρέπεται η απομακρυσμένη χρήση εφαρμογών χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης στους Η/Υ των χρηστών ενός εταιρικού δικτύου.

Ασφάλεια


Η ασφάλεια είναι αυξημένη έτσι ώστε να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο, στους servers, στα δεδομένα αλλά και στους λογαριασμούς χρηστών. Με το Network Access Protection, η πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο περιορίζεται στους Η/Υ που πληρούν της προδιαγραφές ασφαλείας που εχουν οριστεί από τον διαχειρσιτή.

Τέλος για την μέγιστη ασφάλεια υπάρχει ο Read Only Domain Controller και το Bitlocker Drive Encryption.

Δήλωση Προστασίας Δεδομένων | Όροι Χρήσης